Acquisitie betekenis

acquisitie

Als je druk aan het solliciteren bent en een vacature bekijkt die je wel wat lijkt. Soms staat er dan in deze vacature dat acquisitie niet op prijs wordt gesteld. Moet je hier dan iets mee doen? Wat je überhaupt wel wat dat betekent?

Wat is de betekenis van acquisitie?

In het kort komt het erop neer dat er twee betekenissen zijn van het woord. De eerste is; een poging om iemand iets te verkopen of te laten doen. De overname van een bedrijf door een ander bedrijf is de tweede betekenis. Iemand iets proberen te verkopen kan op twee manieren.

Koude acquisitie

Bellen die callcenters jou ook wel eens? Een Jehova-getuige aan de deur? Dit is koude acquisitie. Dat betekent dat de verkoper de potentiële klant niet kent. Dit noemen ze koud, omdat het contact nog opgewarmd moet worden. In veel gevallen is het onbekend of de klant geïnteresseerd is.

Warme acquisitie

Als je weet wat koude acquisitie is dan weet je nu ook wat warme acquisitie is. De klant en de verkoper kennen elkaar dan al. De potentiële klant heeft al interesse getoond in het product. Als de verkoper dan contact opneemt is er al een warmere band. Dit is een pragmatischere aanpak.