Poef betekenis

Poef betekenis

Waar komt dat gekke woord ‘poef’ vandaan? Wie heeft dit eigenlijk bedacht? In dit artikel zul je ontdekken waar dit woord vandaan komt en of hier nou eigenlijk wel een uitleg voor is. Gelukkig hoeven we je niet teleur te stellen, want wij hebben het antwoord!

De oorsprong van het woord poef

Een poef is kussen dat erg hoog is. Je moet er namelijk op kunnen zitten of hem als voetensteun gebruiken. De naam komt uit het Frans en is een klanknabootsing. In het Frans schrijf je het wel iets anders, dan is het namelijk un pouf. Als je gaat zitten op een poef hoor je deze klank en daar komt het woord dan ook vandaan. Oftewel een plotselinge doffe slag als je gaat zitten op de ‘pouf’.

Nog even een paar synoniemen op een rijtje; fluwelen kruk, gezellig krukje, kruk, meubel, rond zitkussen, ronde bank, stoel, taboeret, vloerkussen, warme kruk, zachte kruk, zitkussen en natuurlijk niet te vergeten een zitzak.

De pragmatisch poef

Slaat deze titel nou echt daadwerkelijk op iets? Nee, maar we willen jouw graag ook iets meer vertellen over het woord ‘pragmatisch‘ en dat kunnen we doen op deze manier! En de alliteratie is natuurlijk ook erg prettig.