Pragmatisch betekenis (6 synoniemen)

Pragmatisch betekenis

Pragmatisch is een woord dat steeds vaker wordt gebruikt. In het dagelijks taalgebruik van de meeste mensen komt dit woord nu voor. Dit heeft te maken met de groei van een taal. Een taal groeit namelijk met zijn tijd mee. Het afdwalen van de zinnen hiervoor is niet .., vul dat moeilijke woord hier inderdaad maar in. Het doel van dit artikel is namelijk het uitleggen van dit woord en met die uitwijding doen we dit natuurlijk niet, oftewel dit is niet een doelgerichte uitleg.

Pragmatisch oftewel doelgericht

Het toewerken naar een doel oftewel doelgericht werken is een synoniem van pragmatisch. Andere synoniemen zijn bijvoorbeeld algemeen nuttig; didactisch; feitelijk; leerrijke oplossing; nuttig of handelend. Je richt je het nut of de bruikbaarheid. In de taalkunde kun e problemen ook op een pragmatische manier benaderen. Je kijkt dan naar het doel of het effect dat iemand wil bereiken met die zinnen.

Bereiken wij met deze uitleg het doel en begrijp je dit lastige woord nu?

Andere moeilijke woorden met een ‘P’ naast pragmatisch

Er bestaan veel lastige woorden met een ‘P’ in de Nederlandse taal. Zoals bijvoorbeeld plausibel. Zou hier ook een verklaring voor zijn? Dat is natuurlijk lastig te zeggen, maar wij denken in ieder geval dat het pure toeval is.